Blake Clarke


Koko nimeltään Blake Isaac Clarke
Syntynyt 7. tammikuuta 1988, Phoenixissa (AZ)
Vanhemmat kuolleet Blaken ollessa parivuotias, kasvanut isovanhempiensa kanssa
Äidin suku lähtöisin Iso-Britanniasta, isän suku puolestaan Yhdysvalloista

Päättänyt opiskelunsa high schooliin, ei myöskään työskentele
About Henry - nimisen bändin solisti
Parisuhteessa Sydney Phillipsin kanssa
Asuu tällä hetkellä ystävänsä Perryn nurkissa Bronxissa, osoitteena 1266 Brook Avenue apt #23

Aikajana & Suhdekartta

Even though I'm on my own I know I'm not alone...

Blake Clarke on rääväsuinen laulaja, joka ei kamalasti huolehdi huomisesta. Hän toimii solistina About Henry nimisessä bändissä neljän ystävänsä kanssa ja rehellisyyden nimissä, miehen elämä ei ole aina ollut sieltä helpoimmasta päästä. Bändissä toimiminen onkin ollut nuorelle miehelle aina lähes kaikki kaikessa ja hänen tapansa käsitellä omaa menneisyyttään. Blake syntyi vasta 16-vuotiaille Isaac Clarkelle ja Sarah Elliotille tammikuussa 1988 Arizonan Phoenixissa. Raskaus oli ollut vahinko, mutta nuori pariskunta kuitenkin päätti pitää lapsen ja näyttää epäilijöille, että he saisivat kyllä yhden lapsen kasvatettua kunnon kansalaiseksi. Perheen olot eivät olleet hääppöiset ja suurimman osan ajasta Blake viettikin äitinsä vanhempien luona. Elämä muuttui, kun Blake oli vasta parin vuoden ikäinen, sillä yhtäkkiä hän ei päässytkään takaisin vanhempiensa luokse vaan hän jäi pidemmäksi aikaa isovanhemmilleen. Syytä hän ei tietenkään silloin vielä ymmärtänyt, mutta myöhemmin hänelle kerrottiin, että hänen vanhempansa olivat kuolleet. Todellinen kuolinsyy ei koskaan selvinnyt, sillä Isaac ja Sarah kuolivat vähintäänkin hämärissä olosuhteissa.

Vaikka Blaken lapsuus oli näennäisesti onnellinen vanhempien kuolemasta huolimatta, on hän aina ajatellut, että hän on ollut lähinnä taakka isovanhemmilleen, eikä hän ole koskaan ollut heidän kanssaan läheisissä väleissä. Blake on ajatellut asian niin, että hänen isovanhempansa olisivat taatusti halunneet elää elämänsä toisella tavalla – heidän lapsensa olivat kaikki kolme muuttaneet jo kotona ja juuri kun he pääsivät viettämään aikaa enemmän kahdestaa, he joutuivatkin ottamaan vastuun lapsenlapsestaan. Blake kuitenkin sai aina kaiken minkä halusi, mutta hän ei kuitenkaan osannut olla siitä kiitollinen. Koulu Blakea ei koskaan kiinnostanut ja varsinkin junior high schoolissa hän alkoi pyöriä yhä enemmän kavereidensa seurassa. Varsinkin tietystä viisikosta tuli hänelle läheinen porukka – eräät Perry, Henry, Michael, Sam ja David olivat hänen parhaat ystävänsä ja koska koko porukka oli äärimmäisen kiinnostunut musiikista, päätyivät he nopeasti soittelemaan omassa porukassaan. Varsinaisesti bändiä heillä ei ollut, mutta jokaisella oli se oma osansa ja he soittelivat milloin missäkin aina koulun tiloista jonkun vanhempien autotalliin. Blake puhuikin jo tuolloin, että hänen ystävänsä olivat hänelle kuin veljiä, niin läheisiä heistä tuli. Samoihin aikoihin myös alkoholi ja tupakka alkoi kiinnostaa poikaporukkaa ja ensimmäiset juomis- ja tupakointikokemukset koettiinkin yhdessä. Kaikki heistä olivat viinaan päin meneviä, mutta Henry oli ehdottomasti pahin. Henry joi koko ajan, eikä todellakaan tiennyt omia rajojaan. Mukaan tulivat myös huumeet ja high schoolin aikaan Henry sitten kuoli huumeiden yliannostukseen. Henryn kuolema oli koko heidän ystäväporukalleen rankka asia, mutta he päättivät kääntää asian opettavaiseksi kokemukseksi – he olivat nyt nähneet, mitä alkoholi ja huumeet pahimmassa tapauksessa tekisivät, joten he eivät itse olisi tuossa pisteessä koskaan.

Vuonna 2007 ystävykset sitten ihan oikeasti perustivat sen bändinsä ja nimi About Henry tulikin juuri heidän kuolleelta ystävältään. Se oli ikään kuin kunnianosoitus heidän ystävälleen ja samalla muistutus siitä, mitä saattaisi tapahtua kenelle tahansa heistä. Mihinkään suureen suosioon bändi ei koskaan noussut, he lähinnä latasivat musiikkiaan MySpaceen ja Youtubeen, toivoen, että joku löytäisi heidät. Kolme vuotta myöhemmin pojat keksivät vuokrata yhteisen asunnon Los Angelesista ja he lähtivät kokeilemaan siipiään kyseiseen kaupunkiin. Soittamaan he kyllä pääsivät, tällä kertaa hieman isompiakin keikkoja, mutta mitään menestystä he eivät vielä silloinkaan kokeneet. Soittelu ja haaveilu oli kuitenkin hauskaa ja samaan aikaan alkoholi virtasi porukassa reippaallakin kädellä. Perry oli kuitenkin heistä se, joka veti viinaa kaikista eniten ja moneen kertaan Perrylle sanottiin, että juominen saisi luvan loppua tai se tietäisi potkuja bändistä – Perry oli nimittäin jatkuvasti humalassa myös bändiharjoituksissa, eikä kukaan heistä jaksanut enää katsella moista touhua. Alkuvuodesta 2013 Perry potkittiinkin bändistä pois, mutta miehelle sanottiin, että hän saisi palata, jos osaisi vielä joskus rajoittaa juomistaan. Ystävyys porukan välillä ei kuitenkaan katkennut ja siitä Blake oli kiitollinen – heidän bändinsä oli hänen perheensä. Juuri Perry oli aina ollut Blakelle juuri se läheisin kaveri, joten tietysti selän kääntäminen omalle ystävälle tuntui pahalta, mutta Blake ajatteli, että se olisi pitkällä aikavälillä Perryn kannalta paras vaihtoehto. Perryn potkaiseminen bändistä pihalle ei tuonut heille sitä menestystä, mutta pääsivät he kuitenkin kiertelemään vähän enemmänkin ympäriinsä. Vuoden 2014 loppupuolella About Henry oli keikkailemassa itärannikolla ja yksi keikkakaupungeista oli Dover New Hampshiressa. Mistään isosta keikasta ei ollut kyse vaan he esiintyivät eräässä baarissa. Keikka meni hyvin ja myöhemmin bändin pojat päätyivät juttusille niin yleisönsä kuin baarin henkilökunnankin kanssa. Yksi baarissa työskennelleistä tarjoilijoista oli Sydney Phillips. Blake kiinnitti blondiin kaunottareen samantien huomionsa ja kaksikko päätyikin juttelemaan lopulta keskenään. Heillä tuntui olevan paljonkin yhteistä ja jutun aiheita ei kerta kaikkiaan puuttunut. Illan päätteeksi he vaihtoivat yhteystietonsa ja yhteydenpito ei loppunut, vaikka Blake palasi takaisin Los Angelesiin. Aina tilaisuuden tullen he tapasivat toisiaan ja Blake taisi olla kaksikosta se, joka matkusteli enemmän uuden ihastuksensa luokse – niin, kyllä jo loppuvuodesta pystyttiin puhumaan ihastumisesta. Suhde kuitenkin alkoi vasta viimein alkuvuodesta 2015, mutta suhde kuitenkin pysyi edelleen kaukosuhteena, kummallakin kun oli kotikaupungeissaan omat juttunsa, eikä kumpikaan ollut vielä valmis muuttamaan muualle.

Vuosi 2015 sujuikin normaalisti keikkailen, mutta loppuvuodesta bändi ryhtyi pienelle tauolle – he olivat päättäneet rueta työstämään uutta levyään, joten pieni tauko tekisi koko porukalle hyvää. Tauon myötä Blake matkustikin New Yorkiin, jossa tiesi Perryn asustelevan. Blake oli tuntenut koko vuoden syyllisyyttä siitä, ettei hän ollut päässyt Perryn luokse aikaisemmin, sillä hän tiesi miehen sairastavan keuhkosyöpää. Syksyllä Blake sitten päättikin tupsahtaa Perryn oven taakse ja ilmoitti jäävänsä ystävänsä seuraksi New Yorkiin, halusi tämä sitä tai ei. Samalla Blake myös pyysi Perryn takaisin bändiin mukaan – Perry oli raitistunut, joten he voisivat aloittaa jälleen bändinsä kanssa alkuperäiskokoonpanolla puhtaalta pöydältä.

... cause I know someone somewhere is praying that I make it home


Blake on aina kuvaillut itseään ihmisenä, josta joko pitää tai sitten ei pidä lainkaan. Hän on sarkastinen, päästää suustaan ties mitä sammakoita ja musta huumori on hänen ominta alaansa. Blakella on tapana käsitellä ikävät asiat huumorin kautta ja yleensä hän puhuu niin suoraan ja räväkästi, että herkimmät eivät voi kuin kuunnella korvat punottaen miehen juttuja. Blake on kuitenkin tottunut siihen, ettei asioita kannata kaunistella ja voisikin sanoa, että seura on tehnyt kaltaisekseen. Toki Blake oli jo nuorempana räväkkä ja sanavalmis, mutta Perry Bundyyn tutustuminen ei varsinaisesti ainakaan auttanut asiaa. Bundyjen perhe muutti aikoinaan Phoenixiin Blaken isovanhempien naapuriin ja lähes samanikäiset pojat tulivat samantien toimeen keskenään. Heillä oli sitäpaitsi paljon yhteistä – heidän kummankin äidit olivat kotoisin Iso-Britanniasta, Perryltä oli kuollut isä, Blakelta kummatkin vanhemmat, heidän huumorintajunsa oli samanlaista, he rakastivat musiikkia... Blake onkin aina sanonut, että Perry on hänelle veli, jota hänellä ei itsellään koskaan ole ollut. Kummatkin ovat taatusti antaneet vaikutteita toisilleen ja jos näiden kahden seuraan eksyy, todennäköisesti kannattaa vain lukita korvansa ja esittää, ettei kuuntele. Jutut menevät nimittäin todella usein hyvinkin härskeiksi ja aina Perryä ja Blakea ei ihan oikeasti kannata kuunnella. Blake on kuitenkin kiitollinen siitä, että on löytänyt elämäänsä Perryn kaltaisen ihmisen – vaikka Perry onkin toisinaan aiheuttanut Blakelle ennen aikaisia harmaita hiuksia, ainakin hänellä on tässä maailmassa yksi ihminen, johon hän luottaa täysin.

Vaikka Blakelta löytyy yleensä kommentti asiaan kuin asiaan, perheestään ei juurikaan puhu. Saattaa kyllä vitsailla siitä, miten hän jäänyt orvoksi ja niin pois päin, mutta mistään syvällisestä keskustelusta Blaken kanssa on turha edes haaveilla. Blake itse ajattelee, että hän oli aina lähinnä taakka isovanhemmilleen ja heti kotoa pois muutettuaan hän lähes tulkoon katkaisi välit kumpaankin. Toki hän on kiitollinen siitä, että isovanhemmat ottivat hänet riesoikseen, sillä ilman heitä hän olisi joutunut lastenkotiin ja joutunut Luoja ties minne. Kaikesta huolimatta Blake on ajatellut, että hän ei halua olla isovanhempiensa kanssa tekemisissä yhtään enempää kuin on pakko ja kotiin hän soittelee lähinnä jouluisin. Vanhempiaan Blake ei muista, mutta tottakai hänk on toisinaan on miettinyt sitä, millaista hänen elämänsä olisikaan ollut, jos hänen vanhempansa eivät olisi kuolleet. Myös vanhempien kuolintapa on herättänyt kysymyksiä, sillä hän ei koskaan saanut tietää, mihin hänen vanhempansa kuolivat. Blake on lähes varma, että hänen isovanhempansa tietäävät totuuden, mutta yrittäävät vain suojella Blakea joltain – miltä, sitä Blake ei tiedä. Hän on kuitenkin ajatellut asian niin, että hänen vanhempansa olivat todennäköisesti alkoholiin ja huumeisiin päin meneviä ja kuolleet jossain narkkarien yhteenotossa. Vaikka asia toisinaan vaivaakin Blakea, yrittää hän olla ajattelematta koko asiaa, sillä se aiheuttaa vain turhia murheita hänen mieleensä. Ajatuksensa ja tunteensa Blake lähinnä purkaakin musiikkiin ja mies onkin sanonut, että hän taatusti olisi täysin rappiolla, jos hän saisi tehdä musiikkia.

Musiikki todella on Blakelle kaikki kaikessa, vaikka se on tuonut myös ongelmia. Juominen oli alkuun riistäytyä käsistä, eikä edes Henryn kohtalo ollut pysäyttää porukkaa. Jossain vaiheessa Blake oikeasti pelkäsi, että juominen ja huumeiden käyttö todella hajottaisi heidän porukkansa ja juuri senkin takia Perry potkittiin pihalle, sillä Blake uskoi, että se rauhoittaisi hieman heidän muidenkin menoaan. Bändin jäsenet ovat kaikki hänelle kuin omaa perhettään ja heidän välillään vallitsee hyvin vahva luottamuksen ilmapiiri. Blake onkin perusluonteeltaan äärimmäisen luotettava ja hän tekee kaikkensa, että hän saisi pidettyä läheisensä onnellisina. Toisinaan Blake saattaa mokailla ja tehdä tyhmiä asioita, mutta hän ei koskaan halua satuttaa ketään tarkoituksella ja hän kyllä osaa pyytää anteeksi, jos on tehnyt jotain tyhmää. Poikaystävänä Blake myös pyrkii olemaan paras mahdollinen, vaikka hän välillä ei sitä ehkä oikealla tavalla osaakkaan näyttää. Kovin montaa parisuhdetta miehellä ei ole edes takanaan, suurin osa on vain ollut jotain parin kuukauden sähellyksiä lukion aikana. Sydneyn kanssa Blake kyllä on tosissaan ja tekeekin kaikkensa, jotta heidän parisuhteensa pysyisi aina yhtä hyvänä.

Blake ei ole ehkä perinteisellä tavalla komea mies, mutta ei hän ole koskaan mitään itsetuntokriisejä asian takia kokenut. Yläasteen aikaan hän oli hieman pyöreähkö, muttei koskaan mitenkään erityisen lihava. Blake on asian kanssa ihan sujut ja hän tietää, ettei hän vieläkään ole täysin jokaisen ihannemitoissa, mutta hän on ajatellut asian niin, että tärkeintä on, että hän itse pitää itsestään. Muiden mielipiteistä Blake ei ole koskaan välittänyt vähääkään minkään asian suhteen, joten tämä asia ei ole mitenkään poikkeus. Pituutta Blakelle on kertynyt noin 183cm, mikä ei ole hänen mielestään kovin paljoa, mutta siinä on kuitenkin tarpeeksi naljailun aihetta Perrylle, sillä hän on ystäväänsä hurjat kaksi senttiä pidempi. Tatuointeja Blakelle on kertynyt useampikin ja suurin osa niistä on hänen käsivarsissaan. Mitään syvällisempää tarinaa niihin ei liity, Blake vaan rakastaa tatuointeja ja haluaisi niitä aina vain lisää. Pukeutumistyylinsä Blake pitää yksinkertaisena, yleensä hänellä on jonkinsortin bändipaita tai vastaava printtipaita, farkut ja tennarit. Hiustensävy Blakella on punertavan ruskea, silmät puolestaan sinivihreät. Hiuksiaan Blake harvemmin leikkaa vaan antaa niiden kasvaa ja sama oikeastaan koskee hänen partaansa – joskus hän vain hieman tasoittaa tilannetta, ettei näyttäisi aivan resupekalta.


Pelaaja: jensku Kuvissa: Danny Worsnop RPG: From New York With Love