Syntynyt 11. toukokuuta 1986, Ketchumissa (ID) | Asuu perheineen kotikaupungissaan | Kotiäiti

Maailma on varmasti pullollaan ihmisiä, jotka ovat kasvaneet uskovaisessa perheessä, mutta myöhemmin jättäneet uskontonsa, perheensä, ylipäätänsä kaiken entisen taakseen. Monet eivät voi hyväksyä kirkon oppeja ja usko Jumalaan ei ole pysynyt muun perheen lailla mukana. Uskonnollisuus tuomitaan ja entisen perheen kanssa ei haluta olla tekemisissä. Sitten on taas niitä, jotka rakastavat sitä kaikkea – yhteisöllisyyttä, yhteisiä kirkossa käyntejä, Raamatun mukaan elämistä. Kelsey kuuluu ehdottomasti jälkimmäiseen kastiin. Hän asuu edelleen lapsuuden kaupungissaan Idahon Ketchumissa, hän on seurustellut saman miehen kanssa 15-vuotiaasta asti ja hänellä on neljä lasta. Opiskeluista Kelsey on aina vain haaveillut, mutta Kelsey on silti pysynyt vain kotiäitinä – hän ei edes kaipaa elämäänsä muuta. Hän haluaa olla uskonnollisen yhteisön mukana perheensä kanssa ja kasvattaa lapsiaan uskomaan Jumalaan.

Jotta Kelseyn valintoja voitaisiin ymmärtää, täytyy hieman katsella naisen historiaa. Kelsey Anna Olivia syntyi vuonna 1986 perheensä neljänneksi lapseksi; ennestään perheeseen kuului isoveljet Kenneth ja Oliver sekä isosisko Michaela. Myöhemmin lapsia syntyi vielä neljä lisää; ensin tulivat Maya ja Miley, myöhemmin Lawrence ja Joshua. Kelsey rakasti lapsuuttaan pienessä idaholaisessa Ketchumissa. Heillä oli iso talo, isällä oli oma kyläkauppa ja kaupungissa kaikki tuntisivat toisensa. Elämä oli huoletonta ja mukavaa. Asiat muuttuivat, kun pikkuhiljaa lähiympäristöön alkoi tulla muitakin kauppoja ja pikkuhiljaa vuosien saatossa perheen isän Timin kaupan toiminta alkoi muuttua yhä kannattommamaksi. Lopulta kauppa meni vararikkoon ja siitä alkoi perheen alamäki. Tim alkoi juoda, hän haastoi riitaa vaimonsa ja lastensa kanssa, eikä kotona ollut enää rauhallista. Lapset pelkäsivät isäänsä, mutta kulissia pidettiin yllä – joka sunnuntai mentiin kirkkoon ja sukulaisten luona esitettiin, että kaikki oli hyvin. Asiat muuttuivat huonommiksi ja pakokeino kodin arjesta Kelseylle oli naapuri-Aaron. Hän vietti kaiken aikansa Aaronin kanssa, eikä hän uskaltanut enää olla kotona, sillä hän pelkäsi liikaa jatkuvasti humalassa olevaa isäänsä. Kelsey oli juuri alkanut seurustella Aaronin kanssa, kun asiat muuttuivat lopullisesti. Erään humalaisen riidan jälkeen isä ampui itsensä ja se muutti koko McCallistereiden perheen elämän. Kouluun meneminen oli ahdistavaa, kun kaikki tiesivät mitä oli tapahtunut ja koko kaupungissa ei tunnutta puhuvan mistään muusta kuin Tim McCallisterin kuolemasta.

Lapset alkoivat tosiaan ahdistua kouluun menemisestäkin, eikä äiti-Marilyn lopulta nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin heidän kotitalonsa myymisen ja Ketchumista pois muuttamisen. Kelseylle muutto oli järkytys – ensinnäkin sen takia, että he muuttivat noin 50 000 asukkaan Pocatelloon, joten maalaistytölle moinen oli suorastaan kamalaa. Toisekseen, Kelsey joutui jättämään Aaronin Ketchumissa. Kaksikko päätti kuitenkin pysyä yhdessä ja kun uutta arkea alettiin rakentaa Pocatellossa, Kelsey ja Aaron kulkivat ahkerasti Ketchumin ja Pocatellon välimatkaa aina kun vain suinkin pystyivät. Kelsey ei oikein koskaan oppinut pitämään Pocatellosta ja vaikka hän kaupunkiin sopeutuikin, ei hän siellä viihtynyt. Niimpä heti 18 vuotta täytettyään Kelsey muutti kaikista ikävistä muistoista ja menneisyyden haamuista huolimatta takaisin Ketchumiin. Aluksi Kelsey muutti Aaronin perheen luokse, mutta lähes samantien nuori pari alkoi järjestellä häitään ja jo samana kesänä pidettiin heidän häänsä kummankin perheen läsnäollessa. Yhteinen omakotitalo ostettiin hyvin pian, eikä mennyt kovin montaa kuukautta, kun Kelsey teki ensimmäisen positiivisen raskaustestin. Raskaus oli erittäin positiivinen ja toivottu asia, ja nuori pari alkoi odottaa lastaan innoissaan. Esikoinen Savannah syntyikin sitten alkukesästä 2005.

Savannah ei suinkaan jäänyt pariskunnan ainoaksi lapseksi vaan perheeseen on noin parin vuoden välein syntynyt kolme lasta Savannahin jälkeen; Zoey vuonna 2007, Morgan 2009 ja Jayden 2012. Vaikka Kelsey on onnellinen elämäänsä, eikä hän osaisi kuvitella toista elämäntyyliä, viime vuosina hän on moneen kertaan myös kyseenalaistanut omat valintansa. Hän muistaa high schoolissa tunteneensa pientä ihastusta luokkakaveriinsa – luokkakaveriin, joka oli myös tyttö. Kelsey kielsi jyrkästi nuo tunteet itseltään ja ajatteli homoseksuaalisuuden olevan syntiä (yrittää ajatella edelleen niin), mutta viime aikoina hän on miettinyt yhä enemmän noita tunteita. Varsinkin Kenneth-veljen kaapista tuleminen on saanut Kelseyn ajattelemaan asioita uudestaan, mutta Kelsey yrittää ajatella, että se ihastuminen oli joku pieni hairahdus – ei hän voisi enää koskaan ihastua naiseen, hän on onnellinen perheensä kanssa, eikä kaipaa muuta. Tavallaan se on totta, mutta Kelsey ei silti voi olla miettimättä, voisiko ruoho olla sittenkin vihreämpää aidan toisella puolella...

Vaikka elämä onkin ollut suhteellisen tasapainoista viime vuosina, vuosi 2013 todella horjautti sitä. Oli jo ennestään järkytys, että Mileyn entinen poikaystävä paljastui biseksuaaliksi ja päätyi seurustelemaan Kennethin kanssa, mutta pahempaa oli vielä luvassa. Mileylle koko kuvio oli ihan liikaa ja kaikkien tapahtumien seurauksena pikkusisko tappoi itsensä loppusyksystä. McCallistereiden perhe on siis kohdannut jo toisen ison menetyksen perheessään, eikä Kelsey tiedä, miten tästä taas päästään yli.Kelsey on aina ollut äärimmäisen rauhallinen. Hän ei ole koskaan pitänyt mitään suurta meteliä itsestään, eikä hän todellakaan pidä huomion keskipisteenä olemisesta. Harvemmin Kelsey korottaa ääntään ja häntä on oikeastaan mahdotonta saada edes suututtamaan, mikä on toisinaan ärsyttänyt sisaruksia, jotka haluaisivat edes jotain ääntä siskostaan. Perheen keskimmäisenä lapsena Kelsey onkin tavallaan tottunut siihen, että koska porukkaa on paljon, ei kaikki voi olla huutelemassa yhteen ääneen omaa asiaansa. Sisaruksiinsa Kelsey on aina pitänyt hyvät ja lämpimät välit, eniten hän on tuntenut yhteneväisyyttä pikkusiskojensa Mayan ja Mileyn kanssa. Vaikka tytöillä on neljä vuotta ikäeroa, he ovat olleet aina samannäköisiä ja varsinkin Mileyn kanssa Kelsey on ollut luonteeltaan aivan samanlainen. Mileyn kuolema olikin Kelseylle todella kova isku, eikä hän tiedä, miten siitä voi koskaan päästä ylitse. Isän kuoleman Kelsey on mielessään käsitellyt jo vuosia sitten ja tavallaan se oli helpompi hyväksyä, sillä jo vuosia heidän perheensä oli kärsinyt isänsä takia ja asioista tuli kerralla helpompia, kun isää ei yksinkertaisesti enää ollut. Mileyn kuolema taas tuli aivan puskan takaa ja vaikka Kelsey yrittää ajatella, että Miley teki omat päätöksensä, ei hän voi olla ajattelematta muiden sisarusten tapaan – Kennethiä pidetään syyllisenä siskon kuolemiseen, siitä ei vain pääse yli eikä ympäri.

Kennethin homouteen Kelsey on suhtautunut hieman ristiriitaisesti. Tavallaan hän on ymmärränyt veljeään ja ollut jopa ylpeä, että vuosien salailun jälkeen Kenneth uskalsi kertoa totuuden koko perheelleen, vaikka tiesi, että asiaa ei välttämättä hyväksyttäisi. Ylpeydestä huolimatta Kelsey ei voi olla ajattelematta, että Kenneth tekee väärin. Miehellä oli kihlattu ja lapsia, miehen olisi pitänyt pysyä oman perheensä kanssa. Lienee siis sanomattakin selvää, että Kelsey ei myöskään hyväksy avioeroja, vaan hänen mielestään oman puolison kanssa tulee olla hamaan tulevaisuuteen asti. Kelsey noudattaa muutenkin elämässään hyvin pitkälti Raamatun oppeja, eikä hän oikeastaan tunne toisenlaista tapaa elää. Kirkossa käydään säännöllisesti, rukoukset ovat päivittäinen tapa ja Kelsey haluaa muutenkin, että hänen lapsensa ovat mahdollisimman hyväkäytöksisiä ja -kurisia. Mitään rangaistuskeinoja heillä ei kotona ole käytössä, mutta käytöstavat ovat kaiken a ja ö, eikä heidän kotonaan todellakaan eletä kuin siat pellossa. Lapset saavat juosta hyvin pitkälti ulkona kavereidensa kanssa, mutta jos Kelsey komentaa lapset takaisin sisälle, lasten on parempi totella. Tietokoneita ja telkkaria ei heidän taloudestaan edes löydy, eikä semmoisia tulekkaan, jos se suinkin vain on Kelseystä kiinni. Hänen mielestään nykyaikainen teknologia on muutenkin suurilta osin turhaa ja hänestä on vain ja ainoastaan hyvä asia, että he asuvat pienellä paikkakunnalla, jossa lapset eivät pääse näkemään suurkaupunkien kauheuksia. Tietenkään Kelsey ei halua kasvattaa lapsiaan liian pumpulissa, mutta hän ei myöskään halua, että hänen lapsensa pääsevät näkemään, mitä kaikkea kaupungeissa tapahtuu.

On varmasti sanottamakin selvää, että Kelsey ei tupakoi, eikä juo alkoholia. Moisia turhuuksia hän ei hyväksy missään määrin, mikä voi tietysti pitkälti juontaa juurensa hänen lapsuudestaan alkoholisti-isän seurassa. Lapsuuden/nuoruuden ongelmista huolimatta Kelsey on onnistunut säilyttämään hyvät välit perheeseensä. Aluksi Marilyn ei kylläkään voinut ymmärtää, minkä ihmeen takia Kelsey ei suostunut jäämään heidän muiden kanssa Pocatelloon, mutta loppujen lopuksi hän ymmärsi, että Kelsey vain halusi muuttaa rakkauden perässä, eikä kyse ollut mistään nuoruuden päähänpistosta. Miestään Kelsey rakastaakin sydämensä kyllyydestä. Kelsey on myös todellinen romantiikan ystävä – vaikka he ovat olleet yhdessä jo vuosia Aaronin kanssa, Kelsey rakastaa pieniä romanttisia eleitä, oli kyse sitten sänkyyn tuodusta aamupalasta tai ihan vain pienestä jäähyväissuukosta, kun toinen lähtee kotoa jonnekkin muualle. Toisinaan Kelsey on miettinyt, pitäisikö heidän muuttaa Ketchumista jonnekkin muualle, jossa myös Kelsey saattaisi opiskella itselleen ammatin, mutta loppujen lopuksi Kelsey on ajatellut, että ei hän mihinkään mitään koulutusta tarvitse, ainakaan vielä. Asiaa hän saattaa harkita uudestaan, kun lapset ovat vanhempia.

Koko ikänsä Kelsey on saanut kuulla, että hänen pikkusiskonsa Miley ja Maya ovat kuin kopioita hänestä. Se on kyllä totta tavallaan, tytöt ovat aina olleet todella saman näköisiä. Kelsey on muutenkin aivan selvästi McCallister, hänellä on vaaleat hiukset ja vihertävät silmät, kuten lähes jokaisella hänen sisaruksellaan. Pituutta Kelseylle on suotu noin 170cm ja paino pyörii noin 56 kilogramman tietämillä. Mitenkään erityisesti Kelsey ei harrasta liikuntaa, eikä terveellinen ruokakaan ihan aina kuulu ruokavalioon, mutta Kelsey on silti todennut, että hänellä on vain hyvät geenit – hän pysyy hoikkana liikunnan puutteesta huolimatta. Pukeutumistyyliltään Kelsey on jokseenkin hippimäinen, tai ehkä tarkemmin sanottuna taiteilijamainen. Kelsey ei seuraa mitään muotivillityksiä tai osta vaatteitaan merkkiliikkeistä vaan hän lähinnä shoppailee kirpputoreilta. Luonnonläheiset värit ovat myös se hänen juttunsa. Meikkiä Kelsey ei käytä paljoa, mutta käyttää kuitenkin ihan hieman – lähinnä vain ripsiväriä, toisinaan myös rajauskynää. Lapsiltaan Kelsey kuitenkin aitoo kieltää meikkaamisen mahdollisimman pitkään, sillä hän haluaa lapsien oppivan, että luonnollisuus on kauneinta, mitä voi olla.

Pelaaja: jensku Kuvissa: Elizabeth Olsen RPG: From New York With Love RPG