< Michael Faye – a RPG character


Michael Faye


Koko nimeltään Michael Elliott Faye
Syntynyt 4. elokuuta 1988, Lontoossa (UK)
Perheeseen kuuluu vanhemmat Rick ja Elise sekä pikkusiskot Annie (s. 1990) ja Ellie (s. 1991)
Pitää perheenään myös ystäviään Blakea, Chrisiä, Perryä ja Samia
On isä vuonna 2011 syntyneelle Autumn-tyttärelleen, mutta ei ole tämän kanssa juurikaan tekemisissä
Muuttanut noin 8-vuotiaana Phoenixiin (AZ)

Käynyt vain high schoolin
Soittaa About Henry - nimisessä metalcore-bändissä kitaraa
Asuu tällä hetkellä New Yorkin Brooklynissä
Hetero, myöskin sinkku

Aikajana & Suhdekartta

I live the same day in and out and I don't care how long I last
All the girls and drink and drugs but don't get me wrong
I'm having a fucking blast!

Jotkut ihmiset vain tietävät pienestä pitäen, mitä he haluavat elämältään ja Michael Faye kuuluu näihin ihmisiin. Jo pienenä poikana hän ilmoitti vanhemmilleen, että hänestä tulisi isona rokkitähti ja ensimmäisen kitaransa hän sai alta kouluikäisenä. Kitaran kanssa vietettiin tuntikausia joka päivä ja koulussa opiskelu ei kiinnostanut niinkään paljoa, sillä Michael tiesi koko ajan, että hänen tulevaisuutensa on muualla kuin kirjojen äärellä. Oikeassa hän oli, sillä nyt useita vuosia vanhempana hän todella tekee sitä mitä eniten rakastaa ja kiertää tällä hetkellä Eurooppaa About Henry – nimisen bändinsä kanssa keikkaillen.

Ennen bändihaaveita pitää kuitenkin palata ajassa hieman taakse päin. Michael Elliott Faye syntyi vanhempiensa Rickin ja Elisen esikoiseksi elokuussa 1988. Tuolloin perhe asui vielä Iso-Britannian Lontoossa, kunnes Michaelin ollessa 8-vuotias, perhe muutti isän töiden takia Yhdysvaltoihin saakka. Ennen muuttoa Michaelille oli kerennyt syntyä kaksikin pikkusiskoa; ensin Annie ja vuotta myöhemmin Ellie. Lapsuusaika oli normaalia, mitä Michael nyt jaksoi kapinoida aikansa muuttoa vastaan. Loppujen lopuksi muutto oli oikeastaan ihan virkistävää ja nopeasti Michael sopeutui uuteen maahaan. Sopeutumista tosin taisi auttaa, että hyvinkin nopeasti Michael alkoi saada naapuristosta kavereita itselleen ja seuraavien vuosien aikana kaveripiiri oli laajentunut tiettyyn porukkaan; kaikki aika niin koulussa kuin vapaa-ajalla kului Chris McCoyn, Blake Clarken, Henry Williamsin ja Sam Reedin kanssa. Porukkaa yhdisti suoraan sanottuna paska huumorintajua, hällä väliä – asenne elämään ja tärkeimpänä, musiikki. Bänditoimintaa viriteltiin jo junior high schoolissa ja soittopaikkana toimi niin koulun musiikkiluokka kuin muiden kellarit ja autotallit. Eniten he taisivat soittaa Michaelin vanhempien autotallissa, sillä koko porukasta Michaelilla on aina ollut tervein suhde omaan perheeseensä – kaikki muut kun olivat nähneet kaikkea hylkäämisestä hakkaamiseen ja alkoholiongelmiin. Michaelin suurin ongelma kotona oli Ellie-siskon kapinointi teini-iässä ja lopulta kotoa pois heittäminen. Tuosta aiheesta Michael ei kamalasti puhe, sillä hän ei ole siskonsa kanssa ollut sen jälkeen tekemisissä. Olisi halunnut kyllä, mutta siihen ei annettu mahdollisuutta.

Jokatapauksessa, kavereiden kanssa Michael vietti kaiken aikansa ja musiikin lisäksi yhdessä tehtiin kaikki ensimmäisen alkoholi- ja ylipäätänsä päihdekokeilut. Kaikille heistä alkoholi maistui, mutta pahiten viinaan ja huumeisiin päin oli Henry, joka ei tuntenut omia rajojaan. Monta kertaa nuorukaista varoiteltiin, mutta lopulta vasta 17-vuotiaana Henry kuoli yliannostukseen. Ystävän kuolema oli porukalla todellinen kolaus, mutta he ovat löytäneet kaiken sen pahan keskeltä myös jotain hyvää. Kolme vuotta Henryn kuoleman jälkeen he vihdoinkin laittoivat bändinsä oikeasti pystyyn ja bändi sai myös nimen – About Henry. Nimeä ehdotti Blake ja aluksi idealle hieman naureskeltiin, mutta lopulta se alkoi tuntua yhä paremmalta, sillä nimi olisi aina muistuttamassa heitä Henrystä, mutta myös siitä, mitä huumeet saattaisivat ihmisille pahimmillaan tehdä. Täysin huumeet eivät kyllä jääneet heidän elämästään, sillä Perry onnistui vuosien mittaan kehittämään itselleen huumeongelman ja Blake seurasi perässä, mutta se on jo toinen tarina. Jo ennen bändin perustamista Chris oli myös alkanut pyöriä yhä enemmän ja enemmän Michaelin kotona ja vuosien mittaan onkin voitu puhua, että Chris on ollut Michaelin vanhemmille kuin oma lapsi – lienee sanomattakin selvää, että samassa kodissa asuminen on hionut Michaelista ja Chrisistä parhaat ystävät.

Musiikkia tehtiin ensimmäiset vuodet melko rennolla asenteella ja porukka vain odotteli, että jospa joku löytäisi heidät pian, mutta kamalasti vaivaa ei itse nähty. Vuonna 2009 he kuitenkin hieman muuttivat bändin suuntaa ja muuttivat porukalla Phoenixista Los Angelesiin, sillä ajatuksena oli, että isommassa kaupungissa mahdollisuudet olisivat paremmat. Saivat he kyllä enemmän keikkoja, mutta silti juominen ja bilettäminen oli se, mikä porukkaa kiinnosti eniten – jälkeen päin he ovat ajatelleet, että he eivät vielä tuolloin olleet valmiita suurempaan menestykseen. Muutaman vuoden Losissa asumisen jälkeen porukka kuitenkin heitti Perryn bändistä hetkellisesti menemään – nuorukainen kun tuli aina humalassa harjoituksiin, jos tuli ollenkaan ja muutenkin provosoi muita humalaisella käytöksellään. Paria vuotta myöhemmin Perry kuitenkin otettiin avosylin jälleen vastaan ja oikeastaan Perryn paluu muutti bändin suuntaa uudelleen, sillä viisikko muutti tuolloin New Yorkiin ja vain vuotta yhteen palaamisen jälkeen he nappasivatkin viimein ihka oikean levytyssopimuksen.

Bänditouhut eivät kuitenkaan olleet ainoa asia, mitä Michael kerkesi Los Angelesin aikoinaan tehdä. Lähes heti muuton jälkeen hän tutustui Ericaan, joka asui heidän naapurissaan. Aikansa he vain flirttailivat viattomasti rappukäytävässä nähdessään, mutta lopulta he lähtivät oikeille treffeille – muutamilla treffeillä he kerkesivät käydä, mutta ymmärsivät kuitenkin hyvin pian, että heillä ei ollut yhteistä tulevaisuutta, joten tapailu jäi sikseen. Vain muutama kuukausi tapailun päättymisen jälkeen Erica kuitenkin pudotti pommin Michaelin niskaan, hän oli kuulemma raskaana ja tulevan lapsen isä olisi nimenomaan Michael. Aluksi uutinen oli miehelle järkytys, mutta lopulta hän kuitenkin ilmoitti, että haluaisi olla lapsensa kanssa tekemisissä. Autumniksi nimeksi tyttö syntyikin tammikuussa 2011 ja pari ensimmäistä kuukautta Michael keskittyi täysillä lapseensa, mutta ilman mitään ennakkovaroitusta Erica ilmoitti, että hän muuttaisi Los Angelesista pois ja Autumn lähtisi mukaan – toisin sanoen, Erica sulki Michaelin heidän elämästään pois. Michael oli kerennyt tunnustaa isyyden tyttärestään, mutta se ei kuitenkaan kamalasti auttanut siinä vaiheessa, kun Erica pakkasi tavaransa lähti. Aluksi Michael jaksoi soitella naisen perään ja yrittää saada yhteyden tähän, mutta kun Erica ei antanut asiassa yhtään periksi, Michaelkin luovutti – nykyään hän ei ole lapsensa tekemisissä oikeastaan ollenkaan, mutta ei vaivaudu tekemään asialle mitään, sillä kokee sen hyödyttömäksi.


Not gonna stop until my heart stops beating
Not gonna stop until my last breath comes
I'm gonna go until I hit the floor and I can't find the way back to my feet anymore

Kuka tahansa About Henryn porukasta voi sanoa hyvillä mielin, että Michael on heidän järjen äänensä. Siinä missä muut ovat yleensä menneet niin sanotusti perse edellä puuhun, Michael on hieman yrittänyt rauhoitella muiden menoa ja miettinyt asioita hieman pidemmälle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Michael ei olisi koskaan mitään tyhmää tehnyt – kyllä hänkin on alkoholia vetänyt ihan samalla tavalla muiden kanssa ja ne huumekokeilutkin tuli tehtyä yhdessä kavereiden kanssa. Mikään viaton poika Michaelkaan ei siis ole, eikä hän semmoiseksi itseään todellakaan myöskään koe. Hän on kuitenkin aina katsonut muiden perään ja huomannut yleensä samantien, jos joku on pielessä. Juuri Michael ja Blake aikoinaan huomasivat myös Samin koulukiusaamisen ja hieman kyseenalaisin keinoin he puolustivat ystäväänsä – he yksinkertaisesti kävivät uhkailemassa ystävänsä kiusaajia ja ilmoittivat, että kiusaamisen olisi parempi loppua tai kiusaajille kävisi huonosti. No, lopputulos ei ehkä ollut se kaikkein kaunein, mutta ainakin he halusivat pitää ystävänsä puolia.

Perhettään Michael pitää suuressa arvossa ja hän on kiitollinen siitä, että on saanut elää niinkin normaalin lapsuuden ystäviinsä verrattuna. Siskot olivat hänelle lapsena läheisiä ja nykyäänkin he ovat jatkuvasti Annien kanssa tekemisissä. Ellien kotoa pois heittäminen on aina harmittanut Michaelia ja monesti hän on puhunut vanhemmilleen asiasta ja pyytänyt näitä etsimään Ellien käsiinsä, mutta kukaan ei ole tehnyt asialle mitään. Michael on yrittänyt, mutta todennut sen tuloksettomaksi, sillä mitä ilmeisemmin Ellie ei halua enää olle tekemisissä edes sisarustensa kanssa, vaikka Michaelille ja Anniella ei ollutkaan osaa eikä arpaan tapahtumien kulkuun. Perhe ei Michaelille tarkoitakaan pelkkää ydinperhettä vaan perheeseen lukeutuu ihan samalla tavalla omat bändikaverit, jotka ovat hänelle kuin omia veljiä. Vaikka koko porukka on hitsautunut todella tiiviiksi vuosien varrella, kaikista läheisin on juuri Chris. He ovat asuneet suurimman osan nuoruudestaan saman katon alla ja eläneet niin samaa elämää, että väkisinkin heistä on tullut parhaita ystäviä keskenään. Kun Chris sitten jokin aika sitten ilmoitti seurustelevansa Annien kanssa, Michael ei ensin katsonut asiaa hyvällä, mutta antoi kuitenkin asian sitten olla – jos Chris ja Annie ovat onnellisia yhdessä niin mikäpä hän on siihen asiaan puuttumaan, ainakaan niin kauan, kun Chris kohtelee Annieta hyvin.

Musiikki on aina ollut Michaelille todella tärkeä asia. Hän rakastaa soittamista ja bändielämä on sitä, mistä hän on aina haaveillut. Michael elääkin tällä hetkellä niin sanotusti unelmaansa, sillä hän saa keikkailla parhaiden ystäviensä kanssa ja tehdä juuri sellaista musiikkia kuin itse haluaa. Lavalla hän saa myös toteuttaa itseään kunnolla, sillä normaalisti hän on suhteellisen rauhallinen – hän ei pidä itsestään mitään kamalaa meteliä, vaan enemmänkin seuraa naureskellen vierestä ystäviensä sekoiluja. Mukava ja luotettava Michael on ja ehdottomasti poikaystävämateriaalia. Vaikka Michael on omat nuoruuden hölmöilynsä tehnyt, hän ei voisi koskaan tarkoituksella satuttaa ketään. Juuri senkin takia hänen on niin vaikea ymmärtää, minkä takia Erica sulki hänet sillä tavoin Autumnin elämästä pois – Michael ei kokenut tehneensä kummallekaan mitään pahaa ja hän olisi halunnut aidosti tutustua tyttäreensä ja olla osa tämän elämää. Toisinaan Michael kokeekin syyllisyyttä siitä, ettei hän ole näkemässä tyttärensä ensimmäisiä vuosia, mutta jollain tapaa hän on ajatellut, että ehkä asia korjaantuu, kun Autumn alkaa olla vanhempi ja osaa itse vaatia oikeuksia isäänsä.

Ulkonäkönsä puolesta Michael on herättänyt aina huomiota siellä missä koskaan onkaan liittynyt. Pituutta mieheltä nimittäin löytyy jopa 192 senttimetrin verran, ruumiinrakenne hänellä on puolestaan hyvinkin hintelä, jos nyt niin voidaan sanoa. Michael käy suhteellisen ahkerasti salilla, mutta mitään näkyviä lihaksia hänellä ei koskaan ole ollut. Varsinkin kaverit jaksavat aina naureskella, että Michael on varsinainen kilometrikoipi, eikä siinä nyt kauaksi totuudesta mennä, sillä Michaelilla on todella kapeat jalat ja jo pelkästään se herättää taatusti huomiota hänen ulkonäössään. Hiukset hänellä on luonnostaan tummat, mutta nykyisin ne on mustaksi värjätyt. Kasvoja koristaa aina yleensä ainakin jonkinlainen parran sänki. Silmien väri hänellä on puolestaan ruskea. Tatuointeja miehelle on kertynyt vuosien varrella ueampikin kappale ja lisää tulee jatkuvasti. Lävistykset löytyvät niin nenästä kuin huulesta. Vaatetukset hänellä on yleensä mustat ja revityt pillifarkut, nahkatakki ja erilaiset bändipaidat.

Pelaaja: jensku Kuvissa: Cameron Liddell RPG: From New York With Love