Koko nimeltään Austin Christopher Jr Harrington.
Syntynyt joulukuun 24. päivänä vuonna 1988, New York Cityssä (NY).
Perheeseen kuuluu vanhemmat Austin ja Alicia,
pikkusiskot Melody (s. 1989), Kimblerly (s. 1992) ja Mackenzie (s. 1995) sekä pikkuveli Tristan (s. 1998).

Solisti sekä kitaristi menestyneessä Silence - bändissään
Asuu Manhattanilla, kotiosoitteena 322 Park Avenue apt. #67
Suurimman osan ajastaan tosin keikkailee niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmassa.
Hetero, parisuhteessa Tina Eriksenin kanssa.

Aikajana & Suhdekartta

Kun puhutaan amerikkalaisesta rock-musiikista, on vaikea välttyä kuulemasta Blackoutista, joka nousi lähes kerrasta koko maailman tietoisuuteen. Blackout perustettiin 80-luvun alkupuolella ja yhä edelleen jokainen tietää tämän veteraanimusiikin ja varsinkin sen keulahenkilön, Austin Harringtonin. Tuolloin vielä nuori Austin oli vasta päässyt suosion makuun, kun tutustui töidensä ohella texasilaiseen Alicia McCannelliin, joka puolestaan oli luonut nuoresta iästään huolimatta näyttävän uran countrylaulajana. Kaksikon ensitapaamisesta alkaen mahdollisesta suhteesta alettiin juoruta, mutta suhde myönnettiin vasta vuotta myöhemmin. Suhteen myöntämisen jälkeen ihmiset alkoivat kiinnittää yhä enemmän huomiota Aliciaan – jokainen odotti kovasti vauvauutisia, sillä kumpikin oli aiemmissa haastatteluissa ilmaissut haluavansa jonain päivänä ison perheen. Töitä paiskittiin kuitenkin vielä muutama vuosi ennenkuin alkukesästä 1989 vasta-avioitunut Harringtonin pariskunta myönsi, että lapsi oli tuloillaan. Jouluaattona heidän esikoisensa sitten syntyi ja poika sai nimekseen Austin Christopher Junior.

Austin ei suinkaan jäänyt perheensä ainoaksi lapseksi vaan kymmenen vuoden sisällä perheeseen syntyi vielä pikkusisarukset Melody, Kimberly, Mackenzie ja Tristan. Pikkusisarukset olivat Austinin mielestä mukava lisä heidän perheeseensä, eikä hän ole oikeastaan koskaan tuntenut mustasukkaisuutta vanhempien huomiosta – huomiota heiltä ei nimittäin saanut jokatapauksessa. Fakta oli se, että vaikka Harringtonit rakastivat jokaista lastaan, ei heillä ole koskaan ollut aikaa viettää aikaa oikeasti lastensa kanssa. Kumpikin on aina paiskinut niska limassa töitä ja ollut suurimman ajan vuodesta kiertueilla. Nykyisin Austin Sr jopa johtaa omaa levy-yhtiötä ja Aliciakin on jo vuosia keskittynyt enemmän omaan vaatemallistoon kuin laulamiseen, joten turhan pitkään kotona ei ole koskaan oltu. Sisaruskatras saikin tottua siihen, että joka paikkaan täytyi mennä henkivartijoiden kanssa ja kotonakin odottamassa oli aina lastenhoitajat, ei suinkaan omat vanhemmat. Lapsuudestaan Austin muistaa sen, että julkinen puoli heidän perheestään oli se, että kaikki oli kamalan onnellista – joulun alla heidän lehtiin tehtiin juttuja heidän onnellisesta perhejoulustaan ja lapset raahattiin mukana punaisille matoille. Lapset kiinnostivat paparazzeja kovasti ja varsinkin Alicia suorastaan työnsi lapsensa julkisuuteen, välittämättä kamalasti lasten mielipiteestä. Koulunsa lapset kylläkin saivat käydä kunnolla – jokainen heistä kävi New Yorkin hienoimmat yksityiskoulut ja tulevaisuus on aina ollut turvattua.

Vanhempien musiikillinen tausta johti jo vuosia sitten siihen, että myös Austin kiinnostui musiikista. Kitaraa ja rumpuja hän opetteli soittamaan jo hyvin nuorena, laulaminenkin kiinnosti kovasti. High schoolin aikana nuori mies kokosi omasta kaveriporukastaan bändin kasaan ja yhdessä soittaminen aloitettiin. Jo tuolloin Austin Sr oli perustanut oman levy-yhtiönsä ja oli kovasti ottamassa poikansa bändiä talliinsa, mutta Austin ei siihen suostunut – hän ei halunnut mennä eteenpäin vanhempiensa menestyksen varjolla. Austin joutui kuitenkin pyörtämään sanansa myöhemmin, sillä Silence-nimisen bändin aikansa keikkailtuaan porukka sai julkisuutta Austinin isän takia ja parikymppisille pojille lopulta tarjottiin levytyssopimusta Rise Recordsilta. Nuorukaiset päättivät tarttua tarjoukseen ja niimpä heidän ensimmäinen levynsä julkaistiin vuonna 2008, kun Austin oli vasta juuri ja juuri täyttänyt 20. Poikien metalli&rock-musiikkityyli otti tuulta siipiensä alle ja hyvin pian he jo keikkuivat genrensä musiikkilistojen top-kympissä. Pian ensimmäisen levyn jälkeen tuli ensimmäinen kiertue, jota seurasi toinen levy ja Euroopan kiertue. Kaikki tapahtui muutamassa vuodessa kamalalla vauhdilla ja ennenkuin nuorukaiset oikeastaan edes tajusivat, olivat he vuonna 2012 tekemässä ensimmäistä maailmankiertuettaan kolmas levy mielessään.

Vaikka Austin onkin julkisuuteen tottunut pienestä pitäen, on uuteen elämäntyyliin sopeutumisessa ollut omat ongelmansa. Austin rakastaa musiikin parissa työskentelyä, mutta hänestä on silti outoa, että heidän bändistä on niin lyhyessä ajassa noussut yhdeksi Yhdysvaltojen suosituimmista metallibändeistä. Bänditouhujensa ohella Austin kuitenkin on kerennyt myös luoda uusia ihmissuhteita ja yksi tärkeimmistä niistä on ollut Tina Eriksen. Tina työskenteli hänen ja Austinin tutustuessaan Rise Recordsilla ja vuosien ystävyys vaihtui loppuvuodesta 2012 parisuhteeksi. Tästähän lehdet tietysti innostuivat ja nykyään pariskuntaa seurataan siellä, missä he ikinä liikkuvatkaan. Austin yrittää vältellä kaikkea julkisuutta viimeiseen asti ja samaan hän on kehoittanut Tinaa – hän on valmis esiintymään bändinsä kanssa julkisuudessa ja toki hän päivittelee sosiaalisen median tilejään ahkerasti faneilleen, mutta liikaa hän ei kuitenkaan yksityiselämäänsä halua avata ulkopuolisille.


Voisi kuvitella, että kun on elänyt koko elämänsä julkisuudessa, eikä ole koskaan muusta edes tiennyt, olisi sellaiseen elämään tottunut hyvin. Austin on kyllä tottunut julkisuuteen, mutta hän ei ole koskaan pitänyt siitä ja häntä on aina ärsyttänyt se, miten heidät lapsetkin tyrkättiin julkisuuteen jo aivan pieninä. Austinin syntymän jälkeen vanhemmat esittelivät esikoispoikansa lehtien kansissa ja antoivat avoimmesti haastatteluita, samoin kävi jokaisen Austinin sisaruksenkin kanssa. Austin on poseerannut lehdissä ja televisiossa niin kauan kuin hän saattaa muistaa, eikä hän ole siitä koskaan erityisemmin nauttinut. Vanhemmat ovat muutenkin halunneet pitää heidän perheestään todella onnellista kuvaa yllä, mutta jos Austin uskaltaisi puhua suunsa puhtaaksi, hän toteaisi, että ei heidän perheensä mikään onnellinen koskaan ole ollut. Heidän perheessään ei ole ollut väkivaltaa, ei fyysistä eikä henkistä, ei alkoholin ja huumeiden kanssa leikkimistä, eikä mitään muutakaan ja Harringtonin sisarukset ovat saaneet aina kaiken haluamansa – kaiken muun paitsi vanhempiensa rakkauden. Kyllä Austin tietää, että heidän vanhempansa rakastavat heitä kaikkia viittä, mutta he vain eivät ole koskaan osanneet näyttää sitä. Vanhemmat ovat loistaneet poissaolollaan heidän elämässään ja Austinista on tuntunut, että julkisuus ja työn teko on aina ollut vanhemmille tärkeämpää kuin omien lasten hyvinvointi.

Sisaruksiinsa Austinilla on aina ollut läheiset välit, johtuen pitkälti siitä, että lapsuutensa he viettivät hyvin pitkälti keskenään, eikä kellään heidän perheessä ole suuret ikäerot keskenään. Nykyään yhteistä aikaa ei tosin ole enää samalla tavalla kuin ennen, sillä kun Austin on luonut ura muusikkona, on pikkusiskot alkaneet luoda uraansa muodin maailmassa – Melody on opiskellut vaatesuunnittelijaksi ja tekee omaa uraansa yhdessä äitinsä kanssa, kun taas Kimberly ja Mackenzie ovat kummatkin saaneet arvostusta malleina. Tristan on sentään osannut pysytellä julkisuuden valokeilasta vielä toistaiseksi poissa, mutta Austin pitää sitä lähinnä ihmeenä, jos kuopus ei jossain vaiheessa päädy samoille teille vanhempiensa ja isosisarustensa kanssa. Vanhempiensa kanssa Austin ei juurikaan ole tekemistä, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ole – vanhemmat ovat jatkuvasti milloin missäkin päin maailmaa ja kun Austin itsekkin on jatkuvasti joko tien päällä tai musiikkia tekemässä, ei hänelläkään ole kamalasti aikaa vanhempiensa perään soitella. Lehdet ovat Austinin uran alkutaipaleista alkaen yrittäneet saada häntä ja hänen vanhempiaan yhteishaastatteluun, mutta Austin on kieltäytynyt – vaikka hän sattuukin Harringtonien sukuun kuulumaan, hän haluaa mennä eteenpäin omana itsenään. Kaikesta huolimatta Austin on jopa hieman katkera vanhemmilleen, vaikka ei sitä ehkä äneen koskaan myönnäkkään. Hän olisi mielellään elänyt vähemmän rikasta elämää, jos kotona olisi tarjottu vähän enemmän rakkautta.

Julkisuudessa Austin ehkä vaikuttaa puheliaalta ja itsevarmalta nuorelta mieheltä, joka nauttii siitä tilanteesta, jossa hän tällä hetkellä on. Toki Austin rakastaa työtään ja hän on kiitollinen siitä, että hän ylipäätänsä saa tehdä sitä työtä, mitä eniten rakastaa, mutta hänen julkisuuskuvansa on hyvinkin kiilloiteltu, eikä se vastaa todellisuutta sinne päinkään. Keikkojen jälkeen Austin vetäytyy yleensä omiin oloihinsa muiden bilettäessä ja vapaa-ajallaankin hän kaipaa omaa rauhaa, eikä hän jaksa jatkuvasti olla juttelemassa muiden ihmisten kanssa. Austin kyllä osaa olla puhelias, naurava ja eloisa, mutta se on yleensä se julkinen kuva, minkä hän muille antaa – esimerkiksi fanitapaamisissa hän on useinkin heidän bändistään se kaikista hiljaisin, rauhallisin ja jopa ujoin. Tietysti Austin pitää heidän fanejaan suuressa arvossa ja hän on varsin tietoinen siitä, että he eivät olisi mitään ilman fanejaan, mutta hän ei silti jaksa aina olla se iloinen ja positiivinen roolimalli. Jollain tapaa Austin kokee olonsa myös usein hyvinkin ahdistuneeksi, sillä hänen on vaikea luottaa, että ihmiset pysyvät hänen elämässään. Hän ei ole onnistunut niin sanotusti kiintymään kehenkään täysin, sillä nuorena hän tottui siihen, että ihmiset hänen elämässään vaihtuivat – vanhemmat eivät olleet kotona ja lastenhoitajiakin kerkesi olla yksi jos toinenkin, eikä kukaan pysynyt heillä turhan pitkään. Myös tietynlainen epäluuloisuus on tarttunut miehen matkaan, jo senkin takia, että hän joutuu kulkemaan minne tahansa meneekin henkivartijan kanssa. Austin ei nauti siitä mitenkään, mutta hän kuitenkin tietää, että se on pakollista – kaikki tunnistavat hänet kaduilla, joten hän ei voi noin vain lähteä kävelemään ympäri Manhattania ja olettaa, että saa olla rauhassa, joten henkivartijan seura on ollut aina välttämätöntä.

Poikaystävänä Austin pyrkii olemaan hyvä, mutta ei täydellinen, sillä hän ei usko siihen, että kukaan on oikeasti täydellinen. Tällä hetkellä heillä menee parisuhteessa Tinan kanssa hyvin, mutta loppujen lopuksi Austin ei usko siihen, että he ovat loppuelämäänsä yhdessä, sillä heillä on hyvin erilaiset tulevaisuuden haaveet. Tina kaipaisi jo aloilleen asettumista, mutta Austin taas ei ole vielä valmis luopumaan urastaan ollakseen kotona – sen hän tietää, että hän ei perhettä perusta, ennenkuin osaa olla kotona. Omaa turhautumistaan Austin purkaa turhankin usein alkoholiin ja on hän joskus sortunut huumeitakin kokeilemaan. Austin on täynnä surua ja vihaa, eikä hän oikein osaa olla aidosti onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä. Vaikka Austin on kiitollinen kaikesta, mitä hän on saanut, hän tietää, että hän sai kaiken ihan liian nuorena ja liian helposti. Hän olisi kaivannut edes jonkinlaista vaivannäköä levytyssopimuksen kanssa, sillä nyt hän on varsin tietoinen siitä, että kaikki on tullut hyvin pitkälti hänen vanhempiensa ansiosta. Hän ei myöskään ole koskaan saanut elää normaalia elämää, mistä hän on hyvinkin katkera. Austin onkin päättänyt, että jos hän ikinä saa lapsia, hän pitää lapsensa mahdollisimman hyvin julkisuudesta poissa, eikä missään nimesä kehoita heitä näin julkiseen ammattiin, sillä se tuo mukanaan varjopuolia, joita kukaan ei välttämättä osaa ennalta edes aavistaa.

Pituutta Austinilla on siunaantunut noin 175 senttimetrin verran, ruumiinrakenteeltaan hän on puolestaan hoikahko. Hänellä on tummat hiukset, jotka ovat yleensä enemmän tai vähemmän sekaisin. Myös silmien väri on ruskea. Ulkonäkönsä puolesta Austin on aina erottunut joukosta, sillä nuorukainen on hyvin pitkälti tatuointien peitossa. Lävistyksiäkin häneltä lyötyy, sillä nenässään hänellä on jopa kaksi lävistystä, kun taas korvissa on venytykset. Pukeutumiseen Austin ei kamalasti kiinnitä huomiota, mutta yleensä hänellä on jotkin revityt farkut tai muut vastaavat housut, bändipaita tai jonkinlainen printtipaita. Myös ruutupaidat ovat kovassa huudossa. Kaiken kaikkiaan Austin on ihan tyytyväinen ulkonäköönsä, eikä hänellä ole koskaan ollut mitään itsetuntokriisejä ulkonäkönsä takia.

Pelaaja: jensku Kuvissa: David Schmitt RPG: From New York With Love