Nanna Mia Kristine Connor (née Knudsen Damgaard) | 04/10/1988, Århus, Denmark | Yoga teacher | Married with Bradley Connor

Århus 1988. Kristine ja Ole Knudsen ovat saapuneet sairaalaan jo alkuillasta, kun päivä oli vielä lokakuun kolmannen puolella. Kristine on viimeisillään raskaana ja illan aikana synnytys on viimein käynnistynyt. Ikää pariskunnalla ei ollut kovin paljoa pariakymmentä enempää, mutta tuleva lapsi olisi jo heidän kolmantensa, heille kun jo oli vuosina 1982 ja 1986 syntyneet pojat, Tobias ja Frederik. Raskausaika oli sujunut kuten aiemmatkin, mitään ongelmia ei ollut. Sairaalassa he saivat viettää koko pitkän illan, kunnes puolen yön jälkeen, kun päivä oli jo vaihtunut, alkoi viimein tapahtua. Tarkalleen ottaen kello kahdelta aamuyöllä syntyi pieni Nanna Mia Kristine nimen saanut tytär. Heti lapsen syntymisen jälkeen mitään poikkeavaa ei huomattu, mutta ei mennyt kovin montaa minuuttia, kun lääkärit tajusivat, että Kristine oli mennyt tajuttomaksi, eikä enää hengittänyt. Lääkärit aloittivat elvytyksen, mutta mitään ei voitu tehdä - Kristine kuoli sisäiseen verenvuoroon ja vastasyntynyt Nanna jäi äidittömäksi. Ole Knudsen joutui palaamaan pieneen Søftenin kylään yksin vastasyntyneen tyttärensä kanssa. Heti alkuun Ole ei tainnut kunnolla edes käsittää vaimonsa poismenoa, mutta pian apuun tuli Olen vanhemmat Annelisa ja Hjalmar. Isovanhemmat ottivat lapset alkuun hoitaakseen ja ajattelivat antaa poikansa surra rauhassa ilman, että joutuisi samalla huolehtimaan myös kolmesta alle kouluikäisestä lapsesta. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun Ole keksi mielestään parhaan tavan päästä surusta eroon - Ole tarttui pulloon ja hukutti kaikki murheensa alkoholiin. Mukaan alkoi pikkuhiljaa tulla myös erinäisiä pieniä rikoksia, varasteluita sun muita. Myös huumeet astuivat kuvioihin, Ole välitti huumeita eteenpäin, mutta käytti niitä myös itse. Pitkään Annelisa katsoi poikansa touhuja läpi sormien, mutta jo pitkään oli ollut tiedossa, että Ole ei pystyisi enää huolehtimaan lapsistaan. Olelle alkoi myös tulla pahoinpitelysyytteitä ja kun Ole lopulta päätyi lukemaan tiilenpäitä huumebisneksiensä takia, Knudsenin sisaruskatraan huoltajuuden sai Annelisa ja Hjalmar.

Nanna ei luonnollisesti muista mitään noista ajoista, hänellä ei ole oikeastaan minkäänlaista muistikuvaa biologisesta äidistään ja isästään. Isoäiti Annelisa oli hänelle aina kuin oma äiti ja lapsuus oli ylipäätänsä onnellista aikaa Nannalle. Lapsuus vietettiin Jyllannin niemimaalla, Søftenissa, joka sijaitsi vain alle kymmenen kilometrin päässä suuremmasta kaupungista, Århusista. Jotain hämäriä muistikuvia Nannalla on ajasta, jolloin hän oli vain muutaman vuoden ikäinen, mutta mitään suurempaa hän ei muista - esimerkiksi isoisän poistuminen heidän elämästään on täysin hämärän peitossa Nannalle. Hjalmar oli kyllä ollut rakastava isoisä ja hyvä miehenmalli lapsille, mutta vuonna 1994 myös Hjalmar lähti. Lapsille todellista syytä ei kerrottu, mutta Annelisa tiesi kyllä totuuden - Hjalmar oli lähtenyt toisen naisen matkaan. Elämä Knudseneiden taloudessa kuitenkin jatkui suhteellisen normaalisti, Annelisa päätti omasta surustaan huolimatta pitää pienen perheensä koossa. Nanna onkin kiitollinen isoäidilleen kaikesta siitä, vaikka elämä ei taatusti ollut helppoa. Perheen elämä muuttui kuitenkin syksyllä 1995, kun Annelisa tapasi Århusissa yhdysvaltalaisen liikemies Michael Defendisin - mies vietti vain muutaman kuukauden Tanskassa, mutta suhde jatkui kaukosuhteena aina vuoteen 1998 asti. Kyseisenä vuonna Michael tuli jälleen kerran käymään Tanskassa Annelisan ja lapsien luona, tällä kertaa mielessään pari yllätystä. Ensinnäkin, Michael kosi Annelisaa. Toisekseen, Michael pyysi Annelisaa ja lapsia muuttamaan luokseen Yhdysvaltoihin, tarkennettuna Phoenixiin, Arizonan osavaltioon. Muutto tapahtuikin sitten vielä samaisen vuoden aikana. Nanna oli silloin vasta 10-vuotias, eikä muutto toiseen maahan sinänsä tuntunut ihan hirveältä ajatukselta, eikä Nanna oikeastaan edes muista, mitä kaikkea hän silloin asiasta ajatteli. Tietenkin häntä hieman pelotti, miten hän tulisi pärjäämään koulussa, mutta jollain lapsen reippaudella hän kuitenkin aloitti koulunsa Phoenixissa ja vaikka hän ei kovin montaa sanaa englantia puhunutkaan, hän sopeutui nopeasti muiden joukkoon. Nanna ehkä oppikin englannin veljiään nopeammin, sillä hän oli kuitenkin porukan nuorin ja uudet kielet jäivät nopeammin päähän. Nanna kävi koulunsa kunnialla ja elämä oli muutenkin täysin tasapainoista, lapsuudessa tapahtuneet huonot asiat olivat enää vain ikävä muisto - muisto, jota Nanna ei oikeastaan edes muistanut. Puheliaana tyttönä Nanna sai helposti ystäviä ja yksi Nannan ensimmäisistä ystäviä, Ben-niminen poika, on edelleen yksi Nannan parhaista ystävistä ja Ben myös soittaa Nannan bändissä rumpuja.

Nannan elämä oli siis oikein onnellista, mutta jossain kohtaa jokin sitten meni pieleen. Sitä oikeastaan kukaan ei tiedä, johtuiko se lapsuudessa koetuista asioista, luonteesta, muutoksista elämässä, ystävistä vai kaikkien yhteisvaikutuksesta. Jo junior high schoolissa alkoivat Nannan vaikeudet, mutta pahemmaksi ne muuttuivat high schoolin aikana. Koulu ei oikeastaan kiinnostanut ja numerotkin laskivat nopeammin kuin lehmän häntä. Koulussa Nanna lähinnä häiriköi muita - tunneilla oli hauskinta heitellä mahdollisimman huonoa läppää kavereiden kanssa ja ärsyttää opettajia. High schoolin aikana Nanna ja Ben tutustui Christianiin, Ediin sekä Deaniin - tällä kokoonpanolla he perustivatkin high schoolin aikana Selvmord - nimisen, rock-henkisen bändinsä. Aika sitten alkoikin kulua yhä enemmän pelkästään bändin parissa ja koulu jäi yhä enemmän ja enemmän taka-alalle. Lopulta Nanna huomasi, että hän ei ole enää yhtään mukana siitä, mitä koulussa oikein tapahtuu ja aikansa asiaa harkittuaan, hän meni ilmoittamaan koululle, että hän lopettaisi koulun käymisen. Nannan päätös oli todennäköisesti opettajille enemmän helpotusta, mutta tottakai häntä yritettiin saada muuttamaan mielensä. Nanna kuitenkin piti päänsä ja aikoi keskittyä pelkästään musiikkiin. Annelisa ei pitänyt lainkaan lapsenlapsensa päätöksestä jättää koulu kesken ja nyt myös isoveli Tobias ärähti ensimmäistä kertaa kunnolla pikkusiskolleen. Nanna aiheutti tekemisillään päänvaivaa koko perheelle ja seuraava idea vain odotti toteutusta, sillä Nanna oli päättänyt muuttaa Benin kanssa yhteiseen asuntoon. Tässä vaiheessa Nanna ja Ben olivat viiritelleet keskenään jotain suhteenpoikasta ja yhteenmuutto tuntui vain ja ainoastaan luonnolliselta idealta. Yhteinen asunto löytyikin Estrellasta, Phoenixin huonomaineisimmalta alueelta - Annelisa ei olisi millään halunnut päästää kuopusta niin syrjäiseen paikkaan, mutta Nanna ei paljoa mielipiteitä kuunnellut. Hän oli päätöksensä tehnyt ja 19-vuotiaana hän sitten muuttikin kotoa pois. Kotoa pois muuttaminen tuntui mahtavaakin mahtavammalta idealta, mutta Tobias puolestaan olisi tehnyt kaikkensa, että saisi siskon takaisin oikeille teille. Koska Tobias on oikeastaan ainut, kuka muistaa perheen lapsuudesta jotain konkreettista, pelkäsi hän koko ajan, että Nanna lähtee samoille poluille kuin heidän isänsä aikanaan. Sinänsä pelko oli ihan aiheellinen, sillä kotoa pois päästyään Nanna aloitti aiempaakin hurjemman elämän - Nanna ja Ben pitivät asunnossaan melkoisia bileitä lähes joka ilta, eikä bileistä alkoholia puuttunut. Monet Nannan tuttavapiirissä myös kokeilivat ja ihan vakituisesti käyttivätkin huumeita, mutta sen ikäisenä Nanna ei vielä siihen hommaan ryhtynyt.

Muusikon ura käynnistyi hieman vaihtelevissa merkeissä. Selvmordin jäsenet lähinnä latailivat musiikkiaan Youtubeen ja MySpace palveluihin internetin ihmeellisessä maailmassa ja yllättävää kyllä, myös kuuntelijoita alkoi löytyä. Bändiä tyrkytettiin jokaiseen mahdolliseen väliin ja bändi soitteli pienempiä pubi- ja klubikeikkoja. Nannan haaveissa oli kunnon rokkistran ura, mutta hän tyytyi siihen, mitä heillä oli. Elämä keskittyi lähinnä bilettämiseen ja pari vuotta rokkistaran elämäänsä eletettyään Nanna sai huomata Benin kanssa, että heistä oli tullut pikkuhiljaa lähinnä ystäviä, joten kaksikko päätti erota. Vaikka he pysyivätkin edelleen ystävinä, Nanna katsoi paremmaksi muuttaa yhteisestä asunnosta pois ja uusi koti löytyi Freddie-veljen nurkista. Väliaikainen majoitus jatkui hieman suunniteltua pidempäänkin ja parin vuoden ajan Nanna kerkesi pyöriä veljensä riesana. Nannan elämä pyöri lähinnä musiikin, bileiden ja ystävien ympärillä, eikä hänellä ollut edes mitään suunnitelmia kouluttautua, eihän hänellä ollut edes high schoolia pohjalla. Töitä Nanna ei suostunut edes harkitsemaan ja neiti Knudsen eli lähinnä muiden siivellä, sillä hän tiesi, että vähintäänkin bändikaverit pitäisivät hänestä huolta, vaikka hän muuten pyörikin suhteellisen epämääräisessä porukassa. Loppuvuodesta 2012 Nanna sitten tapasi David Martinezin, itseään pari vuotta nuoremman miehen. Pitkästä aikaa Nanna oikeasti tunsi ylipäätänsä jotain tunteita tosta ihmistä kohtaan ja pienen hetken Nanna kerkesi ajatella, että heistä voisi tulla jotain vakavampaa, mutta loppujen lopuksi juttu kaatui omaan mahdottomuuteensa - Nanna ja David olivat vain luonteiltaan ihan liian erilaisia. Nanna ei ole vieläkään varma, mistä se johtui, mutta heidän suhteensa kaatuminen oli jonkinlainen herätys Nannalle - David oli ollut niin kunnolla ja kiltti, kun taas Nanna ei miettinyt nenäänsä pidemmälle mitään asiaa. Pikkuhiljaa hän alkoi myös ymmärtää, mitä muut olivat hänelle hokeneet niin monen vuoden ajan - Nannan pitäisi ihan oikeasti löytää elämälleen jokin suunta.

25-vuotias Nanna päättikin kerätä vähäisen omaisuutensa kasaan ja lähteä katselemaan maailmaa - uusi väliaikainen koti löytyi Intian Goalta. Alku meni lähinnä muiden länsimaalaisten kanssa bilettäessä, mutta parin kuukauden jälkeen sekin alkoi kyllästyttää. Nanna löysi itsensä yhä useammin lähinnä omasta seurastaan ja harvemmin hän vaivautui lähtemään muiden mukana mihinkään vaan aika meni lähinnä oman menneisyyden käsittelyyn - niin ihan vain sitä pohdiskelemalla kuin kirjoittamalla ja piirtämälläkin. Eräänä päivänä Nanna sitten viimein keksi, mitä hän haluaisi tehdä - hän kouluttautuisi joogaopettajaksi. Sopiva koulu löytyi Goalta ja opiskeluidensa ohessa Nanna huomasi ensimmäistä kertaa vuosiin oikeasti nauttivansa elämästään. Opiskeluidensa aikana Nanna myös tutustui australialaiseen reppureissaajaan Bradleyyn. Bradley asui tätä nykyä New Yorkissa, mutta oli ollut jo useamman kuukauden reissaamassa ympäri Aasiaa. Ystävyys syventyi nopeasti parisuhteeksi ja kun Nanna oli opiskelunsa opiskellut, lähti hän Bradleyn perässä takaisin Yhdysvaltoihin, tällä kertaa itärannikolle, vaikka Nanna yrittikin ensin suostutella Bradleyn jonnekin hieman mieleisempään kaupunkiin, esimerkiksi San Fransiscoon. Sopeutuminen New Yorkin vilskeeseen kävi helposti, johtuen pitkälti siitä, että Nanna onnistui löytämään heti oman alansa töitä ja ystäviäkin löytyi nopeasti - läheisimmäksi tuli muutaman vuoden nuorempi Ellie, joka oli vastikään aloittanut työt tatuoijana ja naiset ovat yhä edelleenkin parhaita ystäviä. Suhde Bradleyn kanssa loisti ja menipä kaksikko varsin näyttävästi naimisiin alkuvuodesta 2016. Heti häiden jälkeen asiat alkoivat kuitenkin muuttua hitaan varmasti. Bradley halusi rajoittaa yhä enemmän vaimonsa menoja ja kun Nanna alkoi haaveilla uudestaan musiikkihommien pariin, Bradley onnistui kääntämään vaimonsa ajatukset niin, että ei heidän perheessään kahta muusikkoa voisi olla, kun Bradley jo teki omien töidensä ohella bändihommia. Entisiin bändikavereihinsa Nanna ei myöskään saa enää olla yhdessä, mutta Bradley on saanut Nannan ajattelemaan senkin asian niin, että nainen vain erkaantui vanhoista porukoista uuden työn myötä. Kaikesta huolimatta Nanna on todella onnellinen Bradleyn kanssa, eikä hän suostu näkemään kaikkia niitä miehensä huonoja puolia - jos joku puuttuu asiaan, Nanna vain kohauttaa olkapäitään ja toteaa, että osaa antaa samalla mitalla takaisinkin, sillä ei Nannakaan mikään pyhäkoululainen käytökseltään ole.

Jokainen, joka on tuntenut Nannan useamman vuoden ajan, pystyy helposti huomaamaan, miten paljon Nanna on muuttunut viime vuosina. Nuorempana Nanna oli todella rento ja huoleton, hän ei kantanut huolta huomisesta, eikä häntä ahdistanut tippaakaan se, että hänellä ei ollut mitään suunnitelmia tulevaisuudelleen. Asiansa hän suunnitteli korkeintaan seuraavalle päivälle, eikä hänellä ollut koskaan tietoa mistään. Hänellä ei ollut asuntoa, ei työtä, ei koulutusta, eikä yleensä edes rahaa ruokaan. Kun muut kokivat paineita naimisiin menosta ja lasten hankkimisesta, Nanna vain kohautteli olkapäitään ja totesi, että hän pärjäsi ihan vain musiikin, alkoholin ja ystäviensä avulla. Nykyään moinen ajatusmaailma samalla huvittaa ja kauhistuttaa Nannaa. Vaikka tietynlainen huolettomuus on pysynyt Nannassa myös iän myötä, eikä hän halua miettiä asioita liian vakavasti, haluaa hän nykyään, että hänellä on työ ja katto pään päällä, eikä hän halua enää koskaan juotua miettimään, mistä saa ruokaa seuraavana päivänä. Nykyään tilillä on aina rahaa hätätilanteitakin varten, mikä on Nannalle jotain hyvin poikkeuksellista. Vaikka Nanna nykyään onkin naimisissa ja vakituisessa työssä, ei perheenlisäys kuitenkaan ole vielä useampaan vuoteen suunnitelmissa. Bradley on kyllä vihjaillut useampaan kertaan, että he voisivat pian alkaa miettiä asiaa nyt kun häätkin on jo vietetty, mutta Nanna ei ole asialle lämmennyt - ehkä sitten joskus tulevaisuudessa.

Täysin Nanna ei kuitenkaan ole muuttunut. Edelleen hän on sitä mieltä, että asiat tapahtuvat niinkuin niiden on tarkoitettu tapahtuvan ja hänen mielestään kaikkeen ei vain voi vaikuttaa. Nannan elämässä onkin tapahtunut paljon sellaisia asioita, jotka olisivat taatusti horjuttaneet kenen tahansa mieltä, eikä Nanna sinänsä ole poikkeus. Vaikka hän ajatteleekin, että asioihin ei voi aina vaikuttaa, on varsinkin äidin kuolema vaivannut Nannan mieltä jo vuosikausia ja vaikka hän yrittänyt saada jonkun mielenrauhan asian kanssa, ei hän usko, että tulee koskaan täysin hyväksymään ja ymmärtämään asiaa. Menneisyydestään Nanna ei ole puhunut kenenkään kanssa, eikä halua puhuakaan. Jos joku jotain kysyy, hän kyllä kertoo suoraan, että hänen äitinsä on kuollut ja isä on vankilassa, mutta ei hän halua puhua siitä, miltä moinen oikeasti tuntuu. Nanna tuntee myös edelleen kovaa syyllisyyttä äitinsä kuolemasta, sillä ennen hänen syntymää Tobiaksella ja Freddiellä oli oma pieni perhe, mutta sitten syntyi Nanna ja pilasi koko Knudsenien perheen elämään. Isäkään tuskin olisi ilman Nannan syntymää joutunut vankilaan. Veljiensä kanssa Nanna ei kuitenkaan asiasta puhu, vaikka hänellä sinänsä ihan läheiset välit kummankin kanssa on – mitä nyt kumpikin tuntuu toisinaan pitävän pikkusiskoaan ihan täytenä idioottina, eikä veljeksiä kai siitä voi syyttää.

Kaikista sekoiluistaan Nanna on aina ollut ystävänä todella hyvä ja lojaali. Juuri senkin takia Nannasta tuntuu pahalta, että hän ei ole nykyään tekemisissä esimerkiksi Benin kanssa, mutta hän on vain ajatellut, että iän myötä kaikki erkanevat vanhoista ystävistään. Uusiin ihmisiin Nannan on edelleen helppo tutustua, mutta tietty ystäväpiiri hänellä silti pyörii ympärillään ilman sen suurempia muutoksia. Nanna on yleensä ottaen aina iloinen ja nauravainen, ja hieman hankalasta luonteesta huolimatta hänen seurassaan on helppo viihtyä. Bradley on Nannalle kaikki kaikessa ja hänen on vaikea kuunnella puolikastakaan pahaa sanaa miehestään. Siitäkin huolimatta Nanna itse osaa kyllä sanoa miehelleen takaisin ja antaa miehen myös kuulla, jos tämä on tehnyt jotain Nannan mielestä idioottimaista. Jotkut ehkä naureskelivatkin, että Bradley on heidän suhteestaan se, joka on täysin Nannan tossun alla, sillä Nanna ei aina todellakaan säästele sanojaan. Connorin pariskunnasta kumpikin kuitenkin vain naureskelee asialle - Nanna jopa ihan aidosti, sillä hän ei tunnu itse näkevän, että Bradley on todellakin osoittanut hänellä kaapin paikan. Kaikesta huolimatta Nanna on aidosti rakastunut ja todennäköisesti pitäisi tapahtua jotain todella radikaalia, että nainen suostuisi näkemään, että hänen miehensä ei ole todellakaan aina se unelmien prinssi, joksi Nanna miehensä kuvittelee.

Nanna on noin 166cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hän sopusuhtainen - ei mitenkään erityisen hoikka, mutta ei myöskään pyöreä. Nanna lihoaa kyllä erityisen helposti ja elämäntavat kyllä näkyvät vähän siellä täällä, vatsakaan kun ei ole ihan mikään pyykkilauta. Kaikesta huolimatta Nanna pitää vartalostaan ja hän huolehtii nykyään entistä paremmin siitä, että hän pysyy hyvässä kunnossa. Urheiluun kuuluu joogaamisen lisäksi mm. lenkkeily, potkunyrkkeily sekä salilla käyminen. Nannalla on lukuisia tatuointeja ympäri kehoaan ja niihin hänellä on jopa jonkin sortin pakkomielle. Tatuointeja ei hänen mielestään koskaan voi olla liikaa ja aina kun hän on saanut yhden tatutointi-ideansa toteutettua, seuraava jo odottaa vuoroaan. Myös lävistyksiä Nannalta löytyy niin kasvoista kuin muualtakin kehosta ja niitäkin Nanna haluaisi koko ajan vain enemmän. Nannan oma hiustenväri on pohjoismaisen perinteinen vaalea, mutta luonnollista hiustenväriä hänen päässään ei ole nähty vuosikausiin. Hiustenväri Nannalle vaihtuu melko usein melkein mihin tahansa platinablondin ja mustan välillä - tämän hetkinen väri on musta vaalealla liukuvärjäyksellä. Vaatetuksen pääväri on yleensä musta, mutta hän käyttää asusteissa runsaasti värejä, että asu ei jää liian yksiväriseksi. Vaatetuksessa on myös paljon leopardikuvioita sekä pitsejä, joiden lisäksi Nanna rakastaa myös yli kaiken huiveja, koruja, hiuspantoja sun muita koristeita. Korkokenkiäkin Nanna käyttää toisinaan, mutta useimmiten hänen jalassaan nähdään ihan vain tennarit.

Pelaaja: jensku Kuvissa: Celina Ree RPG: From New York With Love RPG